Passende & gerichte coaching

Boeken

Het hoogsensitieve kind

Een hoogsensitief kind (HSK) is bedachtzamer en gevoeliger en raakt makkelijker overmand door feftige emoties dan het gemiddelde kind. Hoewel een HSK vaak creatief en slim is, krijgt het geregeld het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn. Om te voorkomen dat een HSK nog lander als ‘probleemkind’ wordt bestempeld, heeft Elaine N. Aron deze gids geschreven.
Elaine N. Aron, Uitgever Archipel Amsterdam

Mijn kind is hooggevoelig.

Wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverlenders
[..] Dit boek geeft een antwoord op  ragen waarmee hoogsensitieve kinderen en hun omgeving geconfronteerd worden. Wat is hooggevoeligheid precies? Wat zijn de signalen? Hoe pak je hooggevoelige kinderen het beste aan? De auteurs vertrekken daarbij vanuit de talenten van het kind, en tonen aan hoe je zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt versterken zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf. De vele praktijkdvoorbeelden, praktische tips en concrete adviezen voor thuis en op school maken van [dit boek] een ideale basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.
Ilse van den Daele & Linda T’Kindt

De sterke gevoelige jongen.

Hoe wordt mijn zoon een zelfverzekerde man?
[…] Voor zachtaardige jongns is het niet altijd even makkelijk om op te groeien in een wereld waar de nadruk ligt op stoer doen, agressiviteit en het verbergen van je gevoel.
Ted Zeff
Der innere Kopmass zu Wohlbefinden und Glück [..] Autorin en therapeut Sylvia Harke [...] heeft het fenomeen zeer invoelend en diepgaand onderzocht en geeft praktische en concrete handvaten. Sylvia Harke

Hochsensibel, Was tun?

Der innere Kopmass zu Wohlbefinden und Glück [..] Autorin en therapeut Sylvia Harke […] heeft het fenomeen zeer invoelend en diepgaand onderzocht en geeft praktische en concrete handvaten. Sylvia Harke