Passende & gerichte coaching

Over mij

Mijn naam is Stephanie Bode. Ik ben niet alleen psycholoog. Ik ben ook bedrijfseconoom en heb jaren in het bedrijfsleven gewerkt, en ervaren hoe dat is om alsnog voor mijn grote passie te kiezen: mensen een stuk begeleiden en ondersteunen.

Ik wist al op mijn 10e dat ik het geweldig vind om naar vrienden te luisteren als deze met iets naar mij toe kwamen. Op mijn 19e wist ik direct dat ik psychologie wil studeren. Echter het Duitse systeem zat zodanig in elkaar dat ouders de studie gingen betalen en zodoende ook inspraak hadden. Mijn ouders hadden hier, met hun beste bedoelingen, een andere zicht op de zaken, waardoor ik economie ging studeren. Een moment waarbij ik mijn doel voor de eerste keer kwijtraakte.

Tijdens mijn reizen leerde ik mijn Nederlandse partner kennen en verhuisde direct naar mijn studie in Keulen naar Nederland. Naar diverse werkervaringen stopte deze carrier bij een groot internationaal bedrijf, waar ik veel collega’s zag wegvallen met stress en een burn-out klachten. Ik dacht bij mezelf: deze krachtige mensen, dat moet toch anders kunnen!

Op dat moment was mijn passie weer al tegenwoordig. En toen met 33 jaar dacht ik: “Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer. Met 80 jaar wil ik terugkijken op mijn leven en wil niet moeten zeggen: “Had ik maar!”, en wil kunnen zeggen: “Ik heb het tenminste geprobeerd!”

Zo gezegd, zo gedaan: Ik ging weer op de schoolbank zitten, ik ging voltijd psychologie studeren aan de Universiteit van Tilburg, vier zwangerschappen verder, een masterscriptie verder welk gepubliceerd werd in een boek, heb ik net niet cum laude afstudeert en haalde mijn diploma af met de jongste in mijn buik.
Ja, ik ben heel gedreven. Het kostte me geen enkele moeite, ik had er geen stress van. Ik vond het heerlijk, en ik deed het voor mezelf.

Door de nieuwe rol ‘moeder’ kreeg ik een spiegel voorgezet. Mijn kinderen waren zeer gevoelig, snel overprikkeld en hun manier van zijn werd al te gauw ‘mis-labeled’. Een top juffrouw (gr 1/2) wees naar de juiste richting: ‘hoogsensitiviteit’. Ik dook in dit thema en dacht: “Oh, dat ben ik. Hier wil ik meer over weten, ik wil deze zachte kant weer het recht van bestaan geven.” Ik zag tegelijkertijd veel ouders worstelen met de aandacht die het thuis vraagt en met de zoektocht van een samenwerking die er vaak juist vanuit school niet of nauwelijks was. Dus stress op school gaf stress thuis: uitputtend. Hier richtte ik mijn eerste ondersteuning op. Ik was wel met het begeleiding bezig echter nog niet geheel met hetgeen waarvoor ik ben opgestart – het onderwerp viel uit het beeld!

Helaas kreeg mijn man in die tijd een burn-out, waardoor ik hem zag wegvallen en ook zag hoe slecht, in zijn geval, het gezondheidssysteem dit oppakte: hier stond ik met enorme ongeloof naar te kijken, nu niet als collega maar als partner. Weer een krachtig mens die altijd kei hart heeft gewerkt, en op dat ene moment, dat er hulp nodig was, niets, of totaal ongepast begeleiding werd aangeboden, waardoor het probleem alleen maar groter werd. Hier kwam mijn droom ‘met een bepaalde hevigheid’ weer in mijn leven: met 2 handen heb ik dit opgepakt. Het moment dat ik me erin verdiepte, dacht ik: “Wacht even, hier komt opeens alles op veel omwegen samen: begeleiden van mensen (10e) en ondersteunen in werkgerelateerde problematieken (33e). Ik heb mijn basis bereikt!” En van hieruit ga ik doelgericht groeien om mijn maatwerk voor jullie steeds meer te professionaliseren.

Opleidingen:

 • Stress-Preventie & Interventies, CSR (CSR gecertificeerd)
 • Compassie Trainingen, TiGB (CH) (VMBM gecertificeerd)
 • BB Coaching, TiGB (CH).
 • Stress en Burnout Coaching, HRD Academy (B) (VESB gecertificeerd).
 • Systemisch werken, RINO Amsterdam.
 • Nieuwe autoriteit, RINO Amsterdam.
 • Boeddhisme in het dagelijkse leven, Stichting leven in aandacht.
 • Hooggevoeligheidsdeskundige, HGHG.
 • Coach opleiding, IMC (NOBOC gecertificeerd).
 • E-mail Coaching, masterclass e-coaching, EcoachPro.
 • Oplossingsgerichte coachen, BMG (NOBOC gecertificeerd).
 • Psychologie, Universiteit Tilburg.
 • Bedrijfseconomie, Universiteit ter Keulen (D).

Gecertificeerde Coach

 

Partner van: