Passende & gerichte coaching

Tarieven

Betaalt je werkgever: € 125,- per uur (ex. btw)
Betaal je zelf: € 85,- per uur (ex. btw)

Om coaching betaalbaar te houden maak ik onderscheid tussen werkgever- en particulier tarief.

Je zult wellicht gezien hebben dat niet bij ieder aanbod een totaalprijs staat vermeld. Reden is dat er meerdere variabelen van invloed zijn op de totaalprijs en wordt bepaald door je vraagstelling en/of (betalende) werkgever. Denk daarbij o.a. aan wel/niet inzet van testen, wel/geen driegesprek met werkgever … etc.

Een vrijblijvend kennismaking-/intake-gesprek is altijd mogelijk. Als je besluit niet door te gaan dan is de afspraak kosteloos. Besluit je wel door te gaan dan wordt de afspraak in rekening gebracht.

Wil je meer weten, maak direct een vrijblijvende afspraak.

Vergoeding

In onderstaande vind je een overzicht van mogelijkheden om coaching vergoed te krijgen. Mocht dit allemaal niet voor jou van toepassing zijn en wil je wél heel graag professionele begeleiding voor je vraagstuk, neem gerust contact met mij op.

Jouw werkgever

Een werkgever is gebaat dat zijn werknemers vitaal en productief zijn en blijven. Die werkgever die hun medewerkers ziet als ‘het belangrijkste kapitaal’ van het bedrijf, zien wij daarom ook  bijdragen aan coachingstrajecten. Zo wordt de zakelijke rol of functie vaak geraakt door de kosten van persoonlijke ontwikkeling, training en coaching. De coaching en training van Feinsinn kan als onderdeel worden ingezet ter preventie van klachten: bij stressklachten of bij kans op uitval. Bij de toenemende werkstress, burn-out klachten is het helpend te ontwikkelen in de eigen competenties zoals communicatie, persoonlijk leiderschap, omgaan met emoties en persoonlijke effectiviteit. Jij neemt jezelf mee naar je werk!

Tevens helpt de coaching en training van Feinsinn bij het verbeteren van de eigen ‘persoonlijke effectiviteit’ o.a. verbeteren van je stressmanagement, leren omgaan met je eigen hooggevoeligheid op de werkvloer, het voorkomen en/of herstellen van een burn-out. Is er al sprake van verzuim wegens stressgerelateerde klachten? Dan is het voor je werkgever lonend om externe begeleiding te betalen. Immers: als je beter wordt, heeft de werkgever iets aan jou en externe re-integratie is veel goedkoper voor hem dan salaris moeten doorbetalen, terwijl je niet productief bent. Coaching is een win-win voor beide, en waarbij ook beide de verantwoordelijkheid dragen voor het herstel.

Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, acquisitietraining, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met jouw werkgever in hoeverre hun een professioneel coachtraject hieronder vormgeven.

Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject.

De kans is groot dat jouw werkgever de kosten volledig of gedeeltelijk op zich neemt. Vraag het gerust na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. Mocht de werkgever gedeeltelijk of zelfs geheel jouw traject betalen, betekend dat niet dat hij ook inhoudelijke rechte heeft aan jouw proces. Gezien ik aangesloten ben bij NOBOC en VESB en mij daarmee ook heb verbonden heb met hun ethische codes en is de inhoud van onze samenwerking strikt vertrouwelijk, en gaat er alleen informatie uit met jouw nadrukkelijke toestemming.

Aftrekbaar voor Ondernemers/ ZZP’er

Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat je hierover informeren door jouw accountant of belastingconsulent.

Via PGB of het UWV

Heb jij op dit moment toegang tot een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvangt u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Uw zorgverzekering

De coaching van Feinsinn behoort in het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij je bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.